Verzending & Levering

Defect product?
Wat vervelend! Helaas kan het gebeuren dat je product beschadigd raakt tijdens het transport. In dat geval leveren we de eerste keer altijd gratis een nieuw pakket en kunnen we helaas geen geld teruggeven. Komt het de tweede keer defect aan? Dan betalen we het volledige aankoopbedrag terug.

Pakket kwijt / pakket retour?
Als een pakket zoekraakt of om logistieke redenen niet afgeleverd kan worden, sturen we altijd eerst een nieuw pakket voordat we overgaan tot terugbetaling en retourzending.

Levering wanneer niet thuis of op het postkantoor?
Als een pakket aan de voordeur wordt afgeleverd of op een postkantoor wordt achtergelaten, heeft luvie.nl de kosten voor het afleveren van het pakket gedekt. Als het pakket niet wordt aangenomen of niet wordt opgehaald op het postkantoor, wordt het automatisch teruggestuurd naar de leverancier en hebben wij het recht om 15 euro in mindering te brengen op het bedrag dat je terugkrijgt.

 

Our goal is to offer you the best shipping options, no matter where you live. We deliver to hundreds of customers across the world every day, and we strive to provide you with services of the highest level.

  1. The time frame of an order delivery is divided into two parts:
  • Processing time: 3-7 Days
  • Shipping time: 14~30 Days
  1. Shipping methods: Standard Shipping
  2. Shipping fee: Reference checkout page

 

Note: Affected by Covid-19, there will be some delay on the delivery.